sobota, 3 maja 2008

ciasto francuskie w wersji mini

W wolny dzień obowiązkowym dodatkiem do popołudniowej herbatki jest coś słodkiego. Do moich ulubionych słodkości należą samodzielnie przygotowane ciasteczka z ciasta francuskiego. Jednak by zaoszczędzić czas, a przede wszystkim mieć pewność, że na pewno wyjdą korzystam z gotowego ciasta francuskiego, które kroję na małe kwadraty i tu już pełna dowolność...

najbardziej lubię z jabłkiem i cynamonem (kwadraty z ciasta posypuję brązowym cukrem wymieszanym z cynamonem, na to układam cząstki jabłek sklejam po przekątnej (jak kopertę) i do nagrzanego do 180 ˚C piekarnika na 15 – 20 min.

te z kolei są z ananasem


3 komentarze:

  1. Aż zgłodniałam! Wygląda przepysznie a smakuje pewnie jeszcze lepiej :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Zaraz zabiorę się do robienia ! pewnie są pyyyyyyyszne.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja formuję trójkąty i posypuje wierzch brązowym cukrem:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję ...