![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDLgnJm8pZGiHz3V0n4u5bIrBc038sfSpqqvL8c3eqdhBYcoTJWIP8eCZbSGiuTXio1lpMvj1Ups-x-h_ihSbYstwJZLotvYipKHXJSR_JNQbS6diOPvnTXKs4VRXytBeevUKq-823GjRy/s400/Kopia+IMGP0218.JPG)
W wolny dzień obowiązkowym dodatkiem do popołudniowej herbatki jest coś słodkiego. Do moich ulubionych słodkości należą samodzielnie przygotowane ciasteczka z ciasta francuskiego. Jednak by zaoszczędzić czas, a przede wszystkim mieć pewność, że na pewno wyjdą korzystam z gotowego ciasta francuskiego, które kroję na małe kwadraty i tu już pełna dowolność...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1-iWTT5PMDEzIfsy01nu-cjpGJN3f5jwtUCehw4gaQpCF471Lc-ngBaX4CqyvtYCraddoJH2cIAF05rRT9ZbBWqhfE4bI94XfV9JRMMwXdtRW_9lo284sXMta6HpH-yG8bQPr3Amnmg0k/s400/Kopia+IMGP0242.JPG)
najbardziej lubię z jabłkiem i cynamonem (kwadraty z ciasta posypuję brązowym cukrem wymieszanym z cynamonem, na to układam cząstki jabłek sklejam po przekątnej (jak kopertę) i do nagrzanego do 180 ˚C piekarnika na 15 – 20 min.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUYA3vMSwKAnieSkqr35VrjwD3CNr0VBLx8n26Bti0YlB9fOSF7sahY2sh6NTWOSSpSp4DjtY_KaF27zSqQQMfqDc16FS5eIV4znnAhrWG2t0wxlrWz-76klixt7hClgk-P8L9zahQctm_/s400/Kopia+IMGP0247.JPG)
te z kolei są z ananasem
Aż zgłodniałam! Wygląda przepysznie a smakuje pewnie jeszcze lepiej :)))
OdpowiedzUsuńZaraz zabiorę się do robienia ! pewnie są pyyyyyyyszne.
OdpowiedzUsuńJa formuję trójkąty i posypuje wierzch brązowym cukrem:)
OdpowiedzUsuń